2011-06-30 Besök hos reumatologen

30 juni, 2011 § Lämna en kommentar

Idag träffade jag min reumatolog och det fantastiska är att jag inte bara känner mig bättre. Mina blodvärden som såvitt jag vet ända sedan 2008 har varit förhöjda pga pågående inflammationer i kroppen har normaliserats :o!

Så hon tycker inte att jag i nuläget behöver någon medicinsk behandling, utan hon ska följa upp mig igen i höst! Jag har berättat för henne att jag träffat Pernilla Carrier, hur jag har lagt om kosten den senaste månaden och vilka kosttillskott jag nu äter. Hon håller sig ganska neutral till detta, vilket jag tycker är bra. Jag har stort förtroende för henne och hon gör sitt jobb. Hon säger att hon inte kan rekommendera mig att göra det ena eller det andra med kosten, för det finns för lite forskning. Autoimmuna sjukdomar går ofta i olika långa skov, och  den teoretiska möjligheten finns ju att jag mår bättre nu pga att jag är mellan två skov och att min kostomläggning råkar sammanfalla med detta precis samma vecka (efter tre år). Men hon uppmuntrar mig till att fortsätta med det som jag mår bra av. Och hon kommer att följa upp mig vad gäller kalcium mm eftersom jag bl a slutat med mjölk, och det är ju bra!

Jag har tydligen en brist på B12, men det finns ju extra mycket av i de kosttillskott jag äter så det kommer nog att bättra på sig. Det var även ett blodvärde relaterat till sköldkörteln som låg lite utanför normalvärdet, så det ska också följas upp i november.

Oavsett om man vill tro på att det jag gör nu fungerar eller inte (vilket jag faktiskt känner att det gör), så är det två saker som inte går att säga emot: 1. Jag har inte bara inbillat mig att jag mår så här mycket bättre – blodproverna visar samma sak (det är tydligen inte ovanligt med placeboeffekt vid kostomläggningar eftersom det är svårt att dölja för sig själv vad man gör :). 2. Jag kan åtminstone vara säker på att de förändringar jag gjort den senaste månaden inte har fått mig att må sämre, eller förvärrat min sjukdom ;).

Ja, jag vet. Efter tre år så vågar jag inte riktigt själv ännu tro på att det kan vända så här. Men just nu mår jag bra och är glad över det. Så det är väl bara att fortsätta lära sig mer och tänka hälsosamt.

Taggad: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande 2011-06-30 Besök hos reumatologenTillbaka till mitt liv.

Meta

%d bloggare gillar detta: