2011-08-08 Lär mig tyda kroppens signaler

8 augusti, 2011 § Lämna en kommentar

Nu har jag uteslutit ägg i en vecka för att se om slemmet i halsen blir bättre – och det blir det definitivt. Det är inte helt borta, men nu känner jag bara av det vissa dagar och inte lika mycket. Kanske är det ytterligare något livsmedel som jag fortfarande reagerar på.

Eftersom mina kroniska inflammationer uppenbarligen påverkas av någon form av överkänslighet eller allergi mot vissa livsmedel så tror jag att allt detta hänger ihop. Så därför tar jag nu bort även ägg.

En intressant sak med den här kostomläggningen jag gjort, är att ju mer mat jag äter som är bra för min kropp, desto lättare känner jag när jag äter något som inte är bra. Och det handlar om små signaler oftast från halsen eller från magen. Inte att det gör ont i magen, det känns bara annorlunda. När jag har ätit något som inte stör min kropp så känner jag mig aldrig obehaglig i halsen eller för mätt eller orolig i magen. Och det är ju inte så att jag nu plötsligt reagerar på t ex ägg, utan jag måste ju ha varit helt bedövad innan när jag åt så mycket saker som inte var bra för mig. Orolig mage blev ett normaltillstånd.

Även livsmedel med mycket socker ger reaktioner. En eller två sega nappar går bra, men inte många (jag har provat). Jag blir svullen i halsen.

De här tolkningarna av kroppens signaler tror jag att jag kommer att bli bättre och bättre på, och i förlängningen kommer jag att lära mig mycket mer om vad jag kan äta, hur mycket och hur ofta.

Relaterade inlägg:
2011-07-31 Nu åker äggen ut
2011-07-22 Snuvan är kvar, äter ägg igen till förkylningen är borta
2011-07-19 Slem i halsen av ägg?
2011-06-22 Pernillas rekommendationer till mig

Hela min dagbok hittar du här:
Dagbok

Annonser

Taggad: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande 2011-08-08 Lär mig tyda kroppens signalerTillbaka till mitt liv.

Meta

%d bloggare gillar detta: