Ugnsbakad torsk gremolata, quinoa tabouleh och kokt blomkål (IFD-beräknat)

30 april, 2012 § 2 kommentarer




Ingredienser 4 port (IFD-värde)

  • 800 gram torskfilé (Pacific) (1214)
  • 3 msk olivolja (219)
  • 1 citron (21)
  • 1 dl finhackad persilja (140)
  • 2 vitlöksklyftor (222)
  • Salt (0)
  • Svartpeppar (0)
  • 1 blomkålshuvud (127)

Börja med tabouleh’n, och låt den stå till sig medans du gör resten. Recept finns här. Gör gärna dubbel sats, den håller sig säkerligen några dagar i kylskåp.

Sätt ugnen på 220 grader. Dela blomkålen i fyra bitar och lägg den i en kastrull med lätt saltat vatten. Koka upp och låt koka ca 10 min.

Under tiden ha 1 msk olivolja i en ugnsfast form och lägg sedan i torsken. Ringla 1 msk olivolja även över fisken och ta ett par tag med saltkvarnen och ett par tag med pepparkvarnen.

Riv skalet från en citron, med ett zestjärn eller finare rivjärn. Blanda med finhackad persilja, finhackad vitlök och 1 msk olivolja. Blanda ordentligt. Lägg gremolatan på fisken och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

Servera med quinoa tabouleh, kokt blomkål och körsbärstomater.

Supergott.

Totalt IFD-värde: 1 943 (körsbärstomater ej inräknade, de blir en liten bonus)
IFD-värde per portion: 486

Fler recept hittar du här:
Recept

Annonser

Taggad: , , , , , ,

§ 2 svar till Ugnsbakad torsk gremolata, quinoa tabouleh och kokt blomkål (IFD-beräknat)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Ugnsbakad torsk gremolata, quinoa tabouleh och kokt blomkål (IFD-beräknat)Tillbaka till mitt liv.

Meta

%d bloggare gillar detta: