2014-09-05 Utskriven från reumatologen

5 september, 2014 § 14 kommentarer

Hej!
 
I vanlig ordning är det evigheter sedan jag skrev här, men idag hände något märkligt som jag känner att jag måste berätta här 🙂
 
Jag blev utskriven från reumatologmottagningen.
 
I måndags lämnade jag några rör med blodprover inför återbesöket jag skulle på hos reumatologen idag. Jag mår ju bra, men det är inte utan att man undrar lite på vägen dit. Hur jag känner mig är ju vad jag själv tycker. Blodprover visar ju sanningen svart på vitt.
 
Alla värden är fortfarande tiptop. De kan inte bli bättre. Sänkan är så låg att den knappt är mätbar. Det har nu gått nästan tre och ett halvt år sedan kostomläggningen. Jag jobbar mer än heltid och jag löptränar på hårt underlag. Inte på någon hög nivå men jag springer regelbundet. Och läkaren konstaterade idag att det inte finns någon anledning att jag ska vara inskriven där som patient längre och hon tycker inte att jag ska betrakta mig själv som sjuk. Hon känner inte till någon annan patient med samma besvär som jag som varit symptomfri under så lång tid utan bromsmediciner.
 
Det påverkade mig mer än jag trodde att få det här beskedet. Även om jag själv vet att jag inte haft dessa problem på väldigt länge, så ser man ändå på sig själv som en person med en sjukdom. Att läkaren sa till mig att sluta med det tog bort ett psykologiskt spännband runt min egen självbild. Och jag måste erkänna att en glädjetår föll i bilen på vägen hem. Jag känner en stor stor lättnad. Och en stor seger.
 
Ha en fin hösthelg!
Kram Jenny
 

§ 14 svar till 2014-09-05 Utskriven från reumatologen

 • Lena T skriver:

  Hej Jenny, Bara att gratulera! Bra gjort med kostomläggningen. Jag är själv inskriven på reumatologen. Jag äter bra men har inte gjort den totala förändringen vad gäller kosten.
  Min goda vän Ulla Gabay kommer snart ut med en bok ”Hälsofällan” som handlar om kostens betydelse för vår hälsa.

  mvh Lena T

  • Jenny von Gerber skriver:

   Tack Lena! Hoppas det går bra för dig. Och kul med din vänninas bok, jag ska hålla utkik efter den. Meddela gärna när den kommer. Det är väldigt bra att ämnet uppmärksammas mer och mer :). Läkaren jag träffade idag är den första under alla år inom sjukvården som säger att hon ser logiken i att kosten påverkar de besvär jag haft. Jag tror att en stor förändring är på gång, men det kommer nog att ta ett tag till.

   Hälsningar Jenny

 • Lena skriver:

  Tack, jag har också diskuterat det här med kostens betydelse med olika läkare men inte fått någon respons på det. Jag hoppas verkligen att detta blir mycket mer uppmärksammat än vad det är, och som du säger, det ligger i startgroparna.
  Får jag fråga vilken läkare du hade?
  Jag säger till när boken är ute fast du kommer säkert höra talas om den.

  Med vänlig hälsning
  Lena

 • Christina skriver:

  Stort, stort GRATTIS!
  Har ocksà blivit mycket bättre med min fibromyalgi med kostomläggningen och använder flitigt dina IFD tabeller :o)
  Kram, Christina

 • Jennifer skriver:

  Grattis!! Så himla bra! 🙂

 • Pernilla Carrier skriver:

  hej Jenny!
  så underbart att läsa, varmt grattis! du har gjort ett enormt fint arbete med din kost och hälsa, plus är en god förebild för många.

  Jag är så tacksam att jag har fått vara del av din resa till att bli frisk och önskar dig lycka till i framtiden 🙂

  kram från Pernilla Carrier (kinesiologen)

 • Sara Alfredsson skriver:

  Hej Jenny!
  Hej Jenny!
  Tack för att du delat med dig av din resa till ett friskare liv. Jag är mamma till Maria som har fått diagnosen spondyl artrit. Det har varit minst 5 jobbiga år för henne hittills. I somras fick jag se vad du har skrivit och hon har nu börjat med denna diet. Vi hoppas nu att den ska hjälpa henne också men vi vet ju att det tar tid. Jag blev väldigt glad att se ditt inlägg av den 5/9. Tack än en gång och önskar dig en god fortsättning. Kram mamma Sara

 • Susanne skriver:

  Härlig läsning!!! Och stort grattis =)
  Jag har också lagt om kosten o blir bara friskare =)
  Nu måste jag läsa mer i din blogg. Tack för att du delar med dig =)

 • Amanda skriver:

  Men så underbart att du blivit av med inflammationen! Grattis till det! Jag hittade till din blogg idag efter att ha fått veta att jag har inflammation i tjocktarmen. Har även reumatisk inflammation i ryggen sedan 8 år. Jag har länge tänkt på det här med kosten och att det måste kunna påverka men har inte haft orken att ta tag i det fullt ut. Nu ska jag läsa mig igenom din blogg och inspireras. Har du tips på bra böcker i ämnet? (Det kanske står någonstans i bloggen men jag har inte hunnit läsa så mycket än) Lycka till i framtiden och hoppas att du får fortsätta må bra!

  • Jenny Rössberg skriver:

   Hej Amanda!
   Tack för att du skriver och kul att du hittat min blogg. Ja, det är fantastiskt. Ganska stor skillnad på mitt liv nu och för några år sedan. Tråkigt att höra om dina inflammationer, det är inte kul. Jag hoppas att du hittar något som hjälper dig. Kostförändringen har ju hjälpt mig enormt mycket. De böcker jag läst finns nog nämnda i bloggen. Jag var enormt engagerad länge i detta ämne men har trappat ner de senaste två åren och börjat leva ett lite mer ”normalt” liv haha. Får ibland lust att ”väcka liv” i bloggen igen, vi får väl se. Kram och lycka till! Hälsningar Jenny

   • Amanda skriver:

    Du skrev att du trappat ner och lever mer ”normalt” nu. Vad innebär det? Äter du fortfarande enligt din kostförändring?

    • Jenny Rössberg skriver:

     Det jag i första hand menade med ”normalt liv” var att jag inte lägger så mycket tid på informationsletande och bloggande längre :-). Sen tror jag att jag har hittat ”grundpelarna” i kosten som gör att jag mår bra. Tänkte sammanfatta det men det får jag nog ta i ett inlägg. Kanske kommer ikväll :-). Kram

     • Amanda skriver:

      Då förstår jag! Skönt när det fallit på plats lite och du vet vad som funkar. Sammanfattning låter toppen! Tack för att du delar med dig ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande 2014-09-05 Utskriven från reumatologenTillbaka till mitt liv.

Meta

%d bloggare gillar detta: